Kontulassa asuessani ratsasin aina "ALE-tiskin". Paikallisella kauppiaalla oli tapana siirtää laputetut tuotteet omaan erilliseen kylmään päätyhyllyyn. Se oli loistava ostospaikka, kauppa pienoiskoossa, josta yhdellä seisomalla saattoi tehdä huomattavan osan päivän ostoksista.
Sieltä ostin myös erilaisia juustoja maisteltavaksi. Erikoisemmat juustot ovat aika hintavia ja syntymäpihinä en koskaan raaskinut ostaa noita kokeiltavia täysihintaisena. Paras löytöni oli Racclette. En edes tiennyt, että sitä käytettän sulatettuna, kun keksin laittaa sitä ruisleivän päällä mikroon. Harmikseni sitä löytyi tuolta aika harvoin. Tosin tyttäreni oli tästä iloinen, sillä hän puolestaan väitti, että mikro haisi viikon yhden juustoleivän jäljiltä
Nykyisessä ruokakaupassani laputetut tuotteet ovat hyllyssä omalla paikallaan ja noiden erikoisempien juustojen myyntitiski on normireittini ulkopuolella, joten eipä ole siellä tullut montaakaan kertaa käytyä tämän viiden vuoden aikana, jonka täällä periferiassa olen asunut.
--
Itselläni on kolesteroli hiukan koholla ja olen viilannut käyttämiäni raasvoja parempien rasvojen suuntaan. En kuitenkaan ole kohduudella käyttämistäni juustoista luopunut. Jos henki lähtee silloin tällöin tukevamman (=rasvaisemman) juustopalan nauttimisesta, niin sittenhän lähtee. En koe tarvetta hysteriaan tuonkaan tiimoilta.