Enpä tälle kommentilleni löytänyt parempaakaan paikkaa...
.. Chandlerin Pitkät Jäähyväiset -..
Kirjassa kehutaan gimlet-nimistä drinkkiä, johon Terry Lennoxin mukaan ei saa laittaa muuta kuin giniä ja Rose-merkkistä limemehua suhteessa 1:1. Ajattelin joku päivä ostaa ginipullon ja kokeilla, yleensä olen nauttinut ginini tonicin kera.
Tiedäthän että maailman paras gintonic tehdään suomalaisesta ginistä!
http://www.hs.fi/ruoka/a1437444358242
Maailman paras gin tonic tehdään suomalaisesta Napue-ginistä. Näin päätti International Wine and Spirit Competitionin tuomaristo, joka julkisti palkintonsa tänään torstaina. IWC:n vuotuisessa kilpailussa 250 asiantuntijaa ympäri maailman arvioi sokkona viinejä ja väkeviä juomia.
Kyllä! Nykyään silloin harvoin kun ostan GT:n baarissa, kysyn Napueta. Viime kesänä tuli juotua Napuesta tehtyä GT:tä karpaloiden ja tuoreen rosmariinin kera. Se on hyvää. Olen myös suositellut Napueta kotiinviemiseksi ulkomaalaisille tuttaville, jotka ovat etsineet tuliaisia.
Napue käyttää paljon Suomen luonnosta löytyviä yrttejä, kuten koivunlehtiä, tilliä, väinönputkea, mesiangervoa, tyrniä, ja katajanmarjaa.
Kotisivuiltaan saa myös huomata että he ovat laajentaneet valikoimaansa:
JUURI Single Malt Rye Whisky
KOSKUE ruisgini, joka on jotenkin erilaista kuin NAPUE.