Tuota pitää kokeilla, miltä se Raakana maistuu!
Tykkään hirveästi kukkakaalista, mutta vain tietyllä tavalla. Kiehautan sen runsaassa suolavedessä muutaman minuutin puolikypsäksi. Sinä aikana otan kananmunan ja sekoitan sitä haarukalla vähän, pikkuripaus suolaa mukaan. Jos aikoo tehdä enemmän sitä, niin sekoitan munaan vähän vettä ja lusikallisen jauhoja vielä, että 1 muna riittää..
Sitten kaadan veden pois ja pyöräytän kukkakaalin ruusukkeit siinä ja laitan pikkuruiseen paistinpannuun (tai pikkukattilaan) jo vähän kuumenneeseen oliiviöljyyn, sitä ei tarvitse olla paljon. Kääntelen siinä joka puolelta ruskeaksi pannua vähän kallistellen*, kun olen ottanut nuukasti hyvää öljyä
sitä kun ei oikein voi muuhun kokkaamiseen enää käyttää.
Hyvää varmaan millä tahansa ruokaöljyllä tai voillakin.
Varoitus: oliiviöljy alkaa sauhuamaan (=palamaan) helposti, jos se kuumenee liikaa ja makukin menee pilalle. Valmiit palat laitan lautaselle kettiöpaperille (liikarasvan takia) ja sormenpäillä ripaus suolaa vielä päälle (ilman sitä en ole kokeillut, onko yhtä hyvää).
*Mulla on kaasuhella!